PLEŤOVÁ MASKA PRO ZRALOU PLEŤ

Jablečná maska proti vráskám

Pokrájejte jablka a uvařte v mléce. Nechte částečně vychladnout. Ještě teplou hmotu naneste na obličej a nechte působit, dokud zcela nevychladne. Maska vaši pleť krásně vypne a vyhladí vrásky.

Protivrásková dýňová maska

Dýně obsahuje ohromné množství vitamínů a antioxidantů a je skvělým bojovníkem proti vráskám. Smíchejte trochu rozmixované dýně, s medem a mlékem podle potřeby. Masku naneste na obličej a nechte působit 15 minut. Opláchněte vlažnou vodou.

Výživná žloutková maska

Pokud vaše pleť na tváři působí unaveně, můžeme si udělat výživnou masku. Stačí jeden žloutek, lžíce oleje a několik kapek vitaminu AD. Přidat můžete trochu šťávy z kiwi. V prvním týdnu kúry naneste masku třikrát, ve druhém dvakrát. Pak už stačí jednou za týden.

Výživná banánovo-tvarohová maska

Banán rozmačkejte vidličkou, vymíchejte s dvěma lžícemi tvarohu, žloutkem a lžící kysané smetany na hustou kašičku. Naneste na obličej a nechte působit po dobu asi 20 minut. Omyjte vlažnou vodou.

Medová omlazující maska

Připravte si 2 kávové lžičky medu, 150 g čerstvého tvarohu a 1 žloutek. Suroviny vymíchejte v misce z umělé hmoty do pěny a směs naneste štětcem na obličej. Tuto masku můžete natřít i na části kolem očí. Nechte působit 20 minut, smyjte vlažnou vodou a na čistou tvář přikládejte po dobu asi pěti minut vlhké obklady.

Žádné komentáře:

Okomentovat