PLEŤOVÉ MASKY PRO MASTNOU A PROBLEMATICKOU PLEŤ

Brambory na mastnou pleť

Mastnější pleť zkuste ošetřit maskou z bramborové šťávy, do které namočíte vatové tampony. Bramborová maska má, stejně jako například maska z jahod, stahující a čistící účinky. Na jahodovou masku mohou ale citlivější jedinci reagovat podrážděně.

Citron na stažení pórů

Citrony osvěžují pleť, regulují látkovou výměnu a mají vypínací efekt. Citronová šťáva má skvělé stahující a bělící účinky, je tedy vhodná hlavně pro mastnou pleť. Masku z citronové šťávy, smíchanou s medem a tvarohem, naneste na obličej a smyjte po patnácti minutách.

Medová maska s droždím

Rozmrvte 120 g čerstvého droždí, přidejte 1 lžíci medu a 4 kávové lžičky sladké smetany, nebo olivový olej. Vše vymíchejte vařečkou do konzistence pasty. Směs naneste na očištěnou tvář a nechte působit 15 minut. Potom masku smyjte vlažnou vodu a obličej ošetřete krémem podle povahy pleti.

Rajčatová maska pro mastnou pleť

Používáme jednoduše na kolečka nakrájené rajčata nebo kaši z rozmačkaného rajčat, které naneseme na očištěnou pleť. Po 20 minutách ji omyjeme a naneseme vhodný krém.

Jablečno-skořicová maska na mastnou pleť

Pleťová maska má antiseptické účinky, čistí a stahuje póry. Nastrouhané jablko smícháme s bílým jogurtem, medem, mletou skořicí a lžící ovesných vloček. Směs naneseme na pokožku a necháme působit asi 20 minut.

Čisticí brusinková maska

Vymíchejte na hladkou kašičku hrst brusinek, nízkotučný jogurt a med. Dle potřeby rozřeďte trochou brusinkového džusu. Nechte na pleti působit 10-15 minut.

Čisticí petrželová maska

Petržel rozmixujte a promíchejte s napěněným tvarohem. Naneste na obličej a nechte působit 20 až 25 minut. Masku smyjte studenou vodou.

Pomerančová hydratační maska pro mastnou pleť

Z jedné poloviny pomeranče vymačkejte šťávu, dužinu druhé poloviny rozdrťte na dřeň a následně smíchejte se šťávou. Tvaroh mírně rozšlehejte a promíchejte s pomerančovou dření. Takto vzniklou masu naneste na obličej a dekolt a nechte působit přibližně 15 minut.

Jablečno-medová maska proti vyrážkám

Potřebovat budete jedno střední jablko a med. Jablko nastrouhejte, přidejte dvě lžíce medu a smíchejte. Masku aplikujte na obličej - zejména na místa, kde se vyskytuje akné a nechte působit. Tato maska není z těch, které uschnou, takže po půlhodině ji z obličeje smyjte.

Maska z bazalky a ovesných vloček na nečistou pleť

Ze dvou lžic sušené bazalky si připravte čaj. Zalijte ji horkou vodou, nechte louhovat a chladnout. Takový čaj yb jste mohli použít jako tonikum na nečistou pleť, ale pokud chcete vytvořit masku, nasypte do ochladnutí čaje rozmixované ovesné vločky. Vytvořte takovou konzistenci, kterou budete moci aplikovat na obličej a nechte působit. Před smyjte můžete pleť jemně promasírovat a masku odstraňte.

Jednoduchá maska z mořské soli

Mořskou solí můžete jednoduše osolit vodu a pomocí tampónu tak ošetřovat vyrážky. Pokud však chcete ještě lepší účinek, nasypte do misky sůl a po jedné lžíci přidávejte vodu. Tímto způsobem vytvoříte pastu, která se bude dát rozetřít na obličej. Nechte působit alespoň 20 minut a obličej opláchněte.

Citronově bílková čistící maska

Potřebovat budete jedno vejce a citrónovou šťávu. Oddělte z vajíčka bílek, vyšlehejte ho a smíchejte s polévkovou lžící šťávy. Opatrně naneste na obličej a nechte masku zaschnout. Silnější vrstva se hodí na mastnější místa pleti, jako je T-zóna v oblasti čela a nosu.

1 komentář:

  1. Kromě popisu příznaků je taky důležité pochopit, proč vlastně mastná pleť vzniká. Mnohdy tak stačí změnit životní styl nebo péči o pleť a mastná pokožka je pryč. Více je například v tomto článku o mastné pleti: http://www.levandulum.cz/blog/13_Jak-pecovat-o-mastnou-plet.html

    OdpovědětVymazat