PLEŤOVÉ MASKY PRO SUCHOU PLEŤ

Pomerančová vitaminová bomba

Našlehejte 4 polévkové lžíce tvarohu se šťávou z poloviny pomeranče a přidejte dužinu z druhé poloviny. Naneste na obličej a krk a po třiceti minutách působení pečlivě smyjte teplou vodou. Díky účinným látkám pomerančů zásobuje tato maska pleť vitamíny a minerály a osvěžuje unavenou pleť.

Medová tvarohová maska

Med má omlazující účinky, zklidňuje a vyživuje pleť. Připravte si 2 kávové lžičky medu, 150 g čerstvého tvarohu a 1 žloutek. Suroviny vymíchejte v misce z umělé hmoty do pěny a směs naneste štětcem na obličej. Tuto masku můžete natřít i na části kolem očí. Nechte působit 20 minut, smyjte vlažnou vodou a na čistou tvář přikládejte po dobu asi pěti minut vlhké obklady.

Pleťová maska z papáji

Zralá a unavená pokožka získá jiskru díky ovocným enzymů z papáji. Rozmačkejte jednu zralou papáju a přidejte 3 cl smetany. Směs naneste na vyčištěnou pokožku a nechte působit 30 minut. Smyjte vlažnou vodou. Tato maska obnovuje a zjemňuje zároveň.

Tvarohovo-medová maska pro suchou pokožku

Smíchejte 2 polévkové lžíce tvarohu, 1 polévkovou lžíci medu a několik kapek olivového oleje. Naneste na obličej a krk a nechte působit 20 minut. Maska působí osvěživě a vyhlazuje vrásky.

Rajčatová maska na suchou pleť

Jeden rozmačkaného rajče smícháme s trochou rýžové moučky a přidáme několik kapek oleje. Naneseme na očištěnou pokožku a necháme působit asi 20 minut.

Výživná banánová maska na suchou pleť

Smíchejte banán s jedním vaječným žloutkem a trochou panenského olivového oleje. Vypracujte na jemnou kašičku a naneste na očištěnou pokožku. Nechte působit 20-30 minut.

Výživná žloutková maska

Pokud vaše pleť na tváři působí unaveně, můžeme si udělat výživnou masku. Stačí jeden žloutek, lžíce oleje a několik kapek vitaminu AD. Přidat můžete trochu šťávy z kiwi. V prvním týdnu kúry naneste masku třikrát, ve druhém dvakrát. Pak už stačí jednou za týden.

Výživná mandlová maska pro suchou pokožku

V mixéru smíchejte na hladkou směs hrst mandlí, 3 jahody, polovinu okurky, 1 čajovou lžičku medu, 1 čajovou lžičku jogurtu. Tuto směs naneste na obličej a nechte zaschnout. Poté ji smyjte vlažnou vodou a naneste krém.

Žádné komentáře:

Okomentovat