PLEŤOVÉ MASKY PRO unavenou pleť

Okurka hydratuje

Klasikou v okruhu podomácku vyrobených masek je okurková maska. Okurka má vynikající hydratační schopnosti a dodává pleti potřebnou vlhkost. Okurku si jednoduše nakrájíme na kolečka a přiložíme na obličej. Nebo si můžeme udělat směs ze dvou lžic nastrouhané salátové okurky a lžíce tvarohu. Tuto osvěžující masku smyjte vlažnou vodou po 15 minutách působení na tváři.

Antistresová borůvková maska

Vymíchejte na hladkou kašičku borůvky, nízkotučný jogurt a med. Dle potřeby rozřeďte trochou brusinkového džusu. Nechte na pleti působit 10-15 minut.

Mrkvová regenerační maska

Účinnou regeneraci poskytne pleti maska z nastrouhané mrkve. Pleť může kvůli barvivu, které mrkev obsahuje zežloutnout a proto je lepší mrkev smíchat v poměru 1: 1 s bílým jogurtem.

Osvěžující banánovo-citronová maska

Ovocné kyseliny z citronu vyhlazují pleť a zbavují ji nečistot. Masku plnou výživných látek připravíte z banánu a z medu s citronovou šťávou. Nechte působit 20 až 30 minut, smyjte vlažnou vodou.

Osvěžující hroznová maska


Rozmačkejte bobule hroznů a přidejte bílý jogurt, citronovou šťávu, med a olivový olej. Vypracujte hustou kašičku a naneste na očištěnou pokožku obličeje a dekoltu. Nechte působit asi 10 minut.

Švestková pleťová maska pro normální pleť


Švestky obsahují poměrně velké množství anioxidantov, které vaši pleť dokonale osvěží a zjemní. Rozmixujte jednu rozmačkané švestku s trochou medu a jedním vajíčkem. Po půl hodině opláchněte.

Banán na vypnutí a zjemnění pleti


Smíchejte 3 polévkové lžíce tvarohu se žloutkem a 1 lžící smetany. Dobře promíchejte a přidejte rozmačkaného banán. Vše dobře promíchejte, naneste na pleť a po dvaceti minutách smyjte teplou vodou. Ovocné kyseliny, které jsou obsaženy v banánech zmenšují póry a zásobují pleť důležitými vitamíny. Banán dodává pleti vláhu, nejlépe působí na noc. Díky vitaminu A a stopovým prvkům má zpevňující a posilující účinky na všechny typy pleti.

Žádné komentáře:

Okomentovat